петък, 14 октомври 2011 г.

След дъжд .... разходка... като за последно:)

Снощи доста сериозно валеше и духаше .. бури, хали... жълти листа, че дори и гръмотевици ?!? стига! Днес след обед грейна... пооправи се времето и аз ( понеже тази седмица почивам) грабнах апарата и хайде на разходка! Снимах всичко, което ми направи впечатление и ми хареса. Небето отново красиво :), облаците- също, листата на дърветата от жълти, по-жълти и отново - тъмни, черни облаци започнаха да се появяват. Започнах с тази снимка, точно на центъра, минах през един, голям приятел да го видя, че имахме да разменим "две думи" и си тръгнах към разходка. Тъмния облак стоеше като капак на иначе красивото небе.


Малко след това (около 1 ч.:) ) реших да щракна нещо жълто за разнообразие (все пак не може само синьо и тъмно) и снимах ето това дърво, което скоро няма да има едно листенце.


Само минутка по-късно, тъкмо прибрал апарата, се наложи пак да го извадя, защото над мен и над всички бяха надвиснали тези тъмни облаци, напомнящи ми по-скоро на лятна буря :).


Продължих си по разходката и не след дълго - хоп - една ярко отличаваща се "драскотина" от самолет в небето:).


След тази снимка, вече си мислех, че за 14 октомври всичко съм снимал и повече няма да има нищо , ама нищо интересно и прибрах апарата:)
Но не! Следващото, което видях бе изненада и не вярвах, че скоро ще видя .. СЪРЦЕ в небето :). Зарадвах се и докато не се беше разотишло, го снимах :).


Реших да си нося апарата в ръце, защото беше ясно , че този ден ми се бе паднало да снимам :). Малко по-късно, пред мен се отвори много красива гледка "над хотел Тримонциум" и над едни други сгради, като тези лъчи, заливащи част от сградите:


И тази красива гледка над хотел Тримонциум:


Пожелавам ви спокоен и усмихнат, а и топъл уикенд, защото в неделя го дават макс. температура 8 градуса ?!? В Пловдив ?!?
П.С. Следващите няколко дни може да има малко отсъствие от моя страна, по гореизложените причини, защото когато метереологичните условия не позволяват, не е хубаво да се експериментира. А и нямам необходимата екипировка за сложни условия (все още).
4 коментара:

  1. Тепърва предстоят впечатляващи разходки...Хубави снимки,небе-безкрайно...Хубав уикенд и на теб!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Love your wandering through landscapes.Thanks for sharing:)

    ОтговорИзтриване
  3. Dzoli , thank you very much :))). It means a lot to me :))). Have a nice weekend :)))

    ОтговорИзтриване