събота, 7 април 2012 г.

Лазаровден , преди Цветница, празници, добро настроение и какво ли не?!


Лазаровден е! Утре е католическия Великден. Утре и един прекрасен, пролетен, светъл празник - Цветница:). Не само защото съм именник:))).Двама от най-добрите ми приятели утре като мен са именници- Zvetanka Shahanska и Kalina Handjieva - с две думи- супер настроение. От няколко дни не работя и прекарвам доста време навън, видях с няколко човека, които се каня от есента. Това топло и хубаво време, със зеленината е само за навън:). Подготвям се за утрешния празник, но това днес не ми попречи да съм 6 ч. навън. Пълно с балсам за очите, който те привлича да гледаш и снимаш. :)

Още със ставането се натъквам, докато си пия кафето (първото) на терасата, на едно истинско синьо небеИзлизам по обяд, времето е чудно, слънце, къси ръкави, усмихнати хора, бой за маси в кафенета, блъсканица на центъра, деца, детски крясъци :). ПРОЛЕТ! Поглеждам нагоре, както почти никой и небе само за снимки ->Тъмни облаци над Родопите и признаци за разваляне на времето не липсваха, но и в момента пече слънце:).
Гълъб си пасеше кротко от тревата в близката градинка, до която преминах, в компанията на жълт, красив минзухар или каквото се нарича там :).Големите тополи подпираха облаците на иначе красивото синьо небе...

Люляка беше с красив цвят до една тераса прибирайки се към нас... Жалко, че на снимката не е добре видимо...

В съседния двор пък едно изключително красиво, жълто цвете добавяше настроение към картинката ...

Малко след това всичко, на булеварда в близост до нас, в една останала самотна къща (стара) с дворче, ме привлякоха червените цъфнали красиви лалета из почти целия двор, никнали кой където падне... и едно коте пасеше от тревата до тях.:)


Небето започна да става доста шарено и залеза определено намекваше, че ще има разваляне на времето, което впрочем за утре го дават да не е много читаво ...
Облака се подпираше на стълбовете от осветлението, люляка е от един съседен двор до нас.

Пожелавам на всички именници утре и днес- с добро да ви се чува името, да сте живи и здрави и да сте щастливи

Няма коментари:

Публикуване на коментар