сряда, 29 февруари 2012 г.

Снега се завърна










Някога през нощта е заваляло сняг. И ставам и гледам нещо много мрачно, сиво, тъмно... и бяло ?! Викам си: нещо не е наред!?.... СНЯГ!!! Пак и отново :). А утре е 1ви март! И макар , че идва затопляне, днес си беше студено. Но това не ме спря да си свърша задачите из града, като бях и пеша, не само защото колата ми не работи, а и защото ми се разхождаше. И от тогава са и снимките нагоре:). Последната снимка в луната снощи - 28 февруари. А утре - 1ви март, трябва да се усмихваме повече!!! :)))

вторник, 28 февруари 2012 г.

Красиво. неделно небе :)







Небето в неделя през целия ден беше много красиво. Синьо и бяло! Типичното небе :). хубави, бели облаци! Снимките ги качвам чак днес, защото нямах възможност миналия ден заради ангажименти. Днес обаче отново е студ. Надявам се скоро да се стопли!

събота, 25 февруари 2012 г.

Извънредно: Проектозакона за детето и другите глупости ...

Продължават опитите на политиците за прокарване на вредни за хората закони и опитите за въвеждане на същите в заблуждение: колко били европейски и хубави аджеба?! 
По принцип не ме вълнува политика, десни, ляви, центрове, ексцентрове и тн. но реших да напиша това. Много родители са уплашени и притеснени от все по-агресивното навлизане на правителството и не само то, в личното пространство на хората и най-вече на децата. Изглежда държавата иска да закрие институцията наречена семейство и си мисли , че именно тя може да възпитава по-добре децата. Аз конкретно мисля, че родителите имат право да са притеснени: ето и линк към групата във фейсбук: https://www.facebook.com/groups/229264037166664/
Мисля си, че напоследък стават достра тъпи неща: скандалите с бонусите, отстранени председатели, зам.-министри и т.н. Според мен този закон не решава проблемите на децата, а само ги влошава до степен, която на практика ще откаже младите хора да имат деца, защото те реално трябва да бъдат по постоянен стрес, анонимен ако подаде сигнал, че детето е само, и да им вземат детето. Проектозакона предвижда и децата да имат повече права от родителите си, нещо което е невъзможно! Те не могат да взимат адекватни решения докато не станат на поне 15 16 г. Обезпокоително е и това, че ако дете подаде сигнал за нещо, което "не е било в негов интерес" с/у семейството си, ще може държавата да го вземе. Аз си мисля, че тук се нарушават основни прави на човека, както права на детето, съгласно хартата за детето. Явно бюрократите са оправили всичко в България, че тръгнаха да се занимават и с децата. В Русия има подобен закон и там доста родители са изревали. Но това е нещо, което е недопустимо в 21 век. Искам да помоля всички, които се чувстват засегнати, да прочетат и/или да влязат в групата, която съм посочил нагоре, за повече детайли. Но трябва да има дебат и децата трябва да бъдат защитени. Родителите на едно дете са тези, които знаят какво е най-добре за детето. Държавата може единствено да ги затруднява да изпълняват родителските си задължения, но не и да помага.
Прокарването на популистки закони, насочени с/у човека, а не в негова помощ си е злоупотреба с власт. Искам повече хора да знаят това и да мислят, преди да говорят/правят каквото и да е :)

Синьото небе и красивите облаци :)









След всичките бури, хали, ветрове, студ, сняг, обилно топене съпроводено, с падане на ледени късове и т.н и т.н. .. днес се показа едно хубаво небе, типично синьото! с красиви, добре оформени облачета- БЕЛИ! :) и това всичко от сутринта, откакто излязох по работа. С две думи, хубав и слънчев, типично пролетен ден. На всичкото отгоре е и събота. Ангажиментите ми свършиха наобяд и затова мисля следобеда да го отдам на разходка и кафе на слънце ;). Защо не и на по бира? :)
Та в този смисъл искам да пожелая на всички влизащи и четящи тук - слънчев и спокоен уикенд с много усмивки!!! Задава се пролет- радвайте се на природата! :)

четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Мъгливо и мрачно







Днешният 23 февруари е може би първия толкова мъглив и мрачен ден от началото на годината.Едва след 14.30ч. слънцето успя съвсем леко да се покаже, колкото да се каже, че имало слънце. Но си беше студено. Мрачно от сутринта до 14.30. Още към 17.00 започна да пада много сериозна мъгла, която ме потиска нещо. В момента видимостта е под 100 метра. На две от снимките, които качвам днес, се вижда добре каква е. Непрогледна, мрачна,сива и студена! :(... Именно на тези снимки, забележете най-дясното дърво. "Зад" него на 100 метра има огромен, висок, 22 етажен блок. Трудно е да се повярва нали? :)... И така, ако трябва да обобщя: 23 февруари - мрачен, студен, мъглив, сив ден, в който не можах нищо да свърша и за капак едва не ме уби парче от козирка в центъра на Пловдив. :)

сряда, 22 февруари 2012 г.

Сряда и не се сяда ...







Днешния ми ден беше обикаляне по задачи, напред-назад ... но всичките ми задачи бяха около центъра, затова използвах нелошото време (казвам нелошо, защото не беше лошо, но не беше и добро -липсваще слънцето) да ходя пеша :). И щракнах някои хубави моменти от иначе нетолкова хубавия в работно отношение ден :). Цял ден почти беше облачно и някак си сиво... Не беше и топло като вчера, може би с 3 4 градуса по-хладно. В късния следобед слънцето се помъчи да се покаже, но само се мъчи. Ефекта не беше голям.

вторник, 21 февруари 2012 г.

ЗАТОПЛЯНЕ !






От два дни в Пловдив започва сериозно топене на снега... По улиците вече асфалта или бетонните плочи по тротоарите се виждат, а там където не се виждат, ги чистят... Всички сгради отвсякъде течат, висулки падат... и .... вече има слънце! И положителни температури.... Днес понеже имах малко ангажименти из града и понеже печеше слънце и не се беше студено, а дори топло :), бях пеша. Главната, особено долната част до Централна поща си е превърната в един голям магазин за мартеници. Хората купуват, избират от сега... все пак другата седмица е 1 март! А днес... някои негативни хора чакат цял ден да им се случи нещо лошо, докато аз като позитивен, мисля че днешния ден е повече от добър, най-малкото си беше топло:) 21.02.2012 Огледална дата. Поне моя ден днес беше изпълнен с добро настроение и всичко ми вървеше, с изключение на ставането в 12.00 ч ;)

петък, 17 февруари 2012 г.

Сняг, сняг, сняг.... и пързалки......







Днес ми е другия релакс-ден, защото другата седмица се захващам с доста голяма инициатива, която по план трябваше да започна малко преди края на 2011 година. Една моя голяма приятелка ме запозна с нещата и се навих, но заради споменатите в предния пост проблеми, не можах да започна тогава, заради големи разходи около проблемите. Другата седмица започвам там да действам, а тази седмица си оставих за разходки и релакс. Измежду тях вечер работих по моята главна работа- дизайнер (уеб и лого). Та от 3 седмици ВЕЧЕ в Пловдив картината е: СНЯГ СНЯГ СНЯГ И ПЪРЗАЛКА!?!, освен че вече ми писна от тоя студ и това яко пързаляне, съчетано с теснотията, в която да се блъскаш в другите е нормално, заради "почистените" тротоари, е ужасната картинка.:) Искам вече да е +18 20 градуса, кафенце навън, на въздух, къс ръкав :) и т.н. Явно ще поизчакаме още малко :). Навсякъде има планини сняг, пързалки и всичко е бяло и сиво.

сряда, 15 февруари 2012 г.

Един слънчев, студен, февруарски ден...







Непосредствено след Нова година заради големи ядове, които няма да разказвам сега, по ред причини, се бях "изгубил" малко от блог пространството....
Та с две думи: не бях влизал в блога си доста време, нямах време за снимки, но миналата седмица вече се оправих и тези дни си дадох заслужена, яка почивка... днес излезнох пеша (без кола)!!! за пръв път от самия край на декември месец. Та си пощраках снимки и част оттях са тези, които виждате. Носех си апарата в ръка, доста постудувах, но пък си беше яка разходката и заслужена. Навсякъде в момента има опасни висулки и едни мини пътечки (теснотия:( ). Хората се блъскат, а над главите им дебне опасността от падане на някоя висулка в слънчевия следобед. Макар , че всяко едно мое щракване на снимка е интелектуален труд, аз съм против АКТА, за който така усърдно се пишеше и говореше, и миналата, и тази седмица, защото съм на мнение, че преди да се защити интелектуалната собственост, трябва да се бранят личните, граждански права и свободи, и те не могат да бъдат нарушавани.

четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Ето ме най-после....




След дълго отсъствие от блога си, заради проблеми създадени от някои хора , най-после се завърнах. И то подготвил съм като за начало някои снимки на цветя, които си харесах в Кауфланд. През това време нямах време за снимки и миналата седмица когато официално съм тук, ги снимах. Тези дни е много студено вече втора седмица и да намериш такива красиви цветя е все едно да търсиш водя в пустиня :).