неделя, 28 август 2011 г.

Разходка в Средна Гора (част2)












Тук публикувам снимките от самото пътуване и пейзажите ... Е и някои други неща, които оставям на вас. Насладете се на красотата и хубавото около нас :)))

Разходка в Средна гора (част 1)










Тази неделя бях много далече на високо в планината, а именно - Средна гора. Прекрасно! Прекрасна, божествена гледка, навсякъде зелено, навсякъде треви, дървета, катерици, други животни:)  и какво ли още не! Селото в което са някои от снимките се казва Белица и в средата на Средна гора. Бях при наши роднини там. Селото е почти на билото. Хладно, лек ветрец, слънце, зелена (почти зелена) трева и много ама много красота и гледки да искаш! Ще кача снимките в 2 части, защото едните са на цветя, а другото са пейзажи и снимки, правени по пътя. Пожелавам на всеки, който е любител на красивите гледки и на природата, да се разходи до това място и да види една друга България :))). Пожелавам успешна, позитивна и усмихната седмица!

петък, 26 август 2011 г.

Праскови




Лятото като десерти и сутрешна закуска ям основно плодове... е та ако не лятото, зимата ли ? Та сутрин като стана освен, че пия любимото си кафенце :), си хапвам често праскови :). Харесвам всички плодове и нямам претенции :). Прасковите са много вкусен плод и много полезен. Съществуват много различни сортове праскови, най-популярни от които са плодовете с жълта вътрешност, но има и с розова, и с бяла. Според ценителите, прасковите с бяла вътрешност са най-вкусни и най-сладки!Прасковите с червена, оранжева или жълта украса са по-богати на каротин. С богатото си съдържание на минерални соли, органични киселини, целулоза и ароматни вещества, те способстват за отделянето на по-голямо количество стомашен сок, като подобряват процесите на храносмилане.
 Пожелавам приятен и прохладен петъчен ден ! :)))

неделя, 21 август 2011 г.

Залез...







Тази вечер нямам думи да опиша колко хубав беше залеза. Облаците имаха много интересен цвят,особено по края имаха нещо като контур :),небето също беше интересно... Жалко че не го хванах по-рано. Но мисля че и тези снимки са добре. Много обичам да снимам залези, по-рядко изгрев... Изгревът не мога да го хвана, защото не съм от ранобудните :). Не обичам да ставам преди 9.30 - 10:). Но залезите ги харесвам и ги снимам винаги когато видя такива, харесат ми, или просто ми се снима, защото пък и не винаги мога да снимам. Задава се есента , а именно тогава има и изключително залези. Пожелавам една весела и усмихната неделя :)

неделя, 14 август 2011 г.

Красив и мистериозен залез ...









Днес е неделя, ден за почивка и разходки. Аз като излязох сутринта и се прибрах чак ей сега. Къде ли не ходих и с кой ли не се видях... с две думи ходене и лафче с мои приятели. При това къде с колата, къде без. И цял ден почти нямаше какво да се снима, но преди един час, залеза... е тогава дойде и мойта работа:). Минах и през мой голям приятел с когото работя и оттам почна снимането:). Някои от снимките са правени от колата и заради предното стъкло не са много хубави:). Писал съм в заглавието мистериозен залез, защото все още не се знае... само облаче ли е или утре ще вали... или може би още тази вечер:). Но едно е ясно: залеза беше повече от красив, в съчетание с облаците- прекрасен!!! Много вдъхновяващо и отпускащо, както и зареждащо за новата седмица:). Пожелавам ви една прекрасна и усмихната седмица, и много вървежна! :)))

Слънце...





Събота, слънчево, не много топло- какво повече да искате от това за една голяма разходка. След като излезнах, бях доста време навън, на лафче с мои приятели и т.н, след това се наложи да мина през автомивка и навръщане видях прекрасно изразено слънцето, без нито едно облаче около него и спрях да снимам. Много ясно се виждат и лъчите. Снимките са от вчера. Времето беше типично пролетно, не хладно, не горещо, а много приятно. Весела и усмихната неделя! :)

петък, 12 август 2011 г.

Облачно, приятно и ... много красиво!












Днес сутринта беше направо студено, но около обяд се стопли. В късния следобед вече облаците се разкъсаха, слънцето изгря и ... тогава дойде работа за мен :), а именно- да снимам красивите облаци. Снимани са със смартфон, не са супер качествени, но отразяват идеално красотата на небето след разхлаждащия и пречистващ дъжд:). А иначе фототехниката, която мисля да си поръчам в края на месеца, е точно като небезизвестния Евгени Динев, тъй като обичам качествените неща :).